Dnes jsme se vzbudili do tématického dne, který se nesl v duchu Itálie. K snídani jsme dostali čokoládové croissanty a pak jsme se vydali do aktivizační místnosti, kde pro nás bylo připravené povídání o Itálii, jejích památkách, ale také gastronomii. Na obrázcích jsme si prohlédli například: Coloseum, fontánu Di Trevi, Pompeje a plno dalších. Nejvíce jsme se těšili na italskou gastronomii, protože aktivizační pracovnice pro nás měly nachystanou ochutnávku italských salámů jako jsou mortadela a milano. Další v pořadí na ochutnání byl sýr mozzarella a k tomu nakrájená rajčata. Závěrem ochutnávky byl sýrový dort zvaný Gormas. Název Gormas je zkratka pro spojení dvou sýrů a to jemné gorgonzoly a mascarpone, které se na sebe vrství. Tento dort je vyráběn jako Torta di Gorgonzola. Po tomto zajímavém povídání a ochutnávání jsme se vydali na další dobroty, které nás čekaly na oběd. K obědu nám uvařili italskou polévku a špenátové gnocchi s kuřecím masem a smetanou. Odpoledne jsme se dozvídali zase něco o italštině. Aktivizační pracovnice nám přečetla několik základních frází a my se je snažili opakovat. No zkrátka celý den se točil kolem Itálie a moc se nám to líbilo.